Logotype

  E-post: info@kretsloppsydost.se

  Kundservice 020-40 43 00

    Följ oss på Facebook

    Följ oss på Youtube

    Följ oss på LinkedIn

  Följ oss på Instagram

Utfyllnad

Kretslopp Sydost

Nytt namn, men allt blir sig likt.

Från och med 1 januari 2021 ansvarar Kretslopp Sydost för hushållsavfall och återvinningscentraler i Vetlanda, Sävsjö, Uppvidinge, Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn samt Torsås.

För dig blir det ingen skillnad – allt kommer att vara precis som vanligt. Soptömningen fortsätter som vanligt. Slamtömningen kommer som vanligt. Även återvinningscentraler håller öppet precis som vanligt.

Hur påverkar detta mig?
I princip kommer allt att vara som vanligt. Ditt abonnemang löper vidare. Tömningar sker som vanligt. Det som skiljer sig är att du efter 1 januari 2021 får din faktura från Kretslopp Sydost och att det datum du får fakturan kan skilja sig om du bor i Vetlanda, Sävsjö eller Uppvidinge.

Behöver jag göra något?
Nej, det behöver du inte. Dock behöver du som har haft autogiro eller e-faktura och tillhör Vetlanda, Sävsjö eller Uppvidinge kommun via din internetbank göra en ny anmälan om detta. Har du frågor är du välkommen att kontakta Kretslopp Sydosts kundcenter.

Betala smidigt med e-faktura eller autogiro
Fördelarna med e-faktura och autogiro, förutom att det är mycket smidigt, är att du gör en insats för miljön. Om du bor i Vetlanda, Sävsjö eller Uppvidinge och haft autogiro eller e-faktura tidigare och vill fortsätta med det behöver efter årsskiftet göra en ny anmälan om e-faktura via vårt kundcenter. Har du frågor är du välkommen att kontakta Kretslopp Sydosts kundcenter.

Ändrade faktureringsvillkor
Fakturaavsändare kommer efter årsskiftet att vara Kretslopp Sydost. Faktura för ditt abonnemang kommer tre gånger per år.

Om den nya organisationen
Kretslopp Sydost är en sammanslutning mellan kommunerna Vetlanda, Sävsjö, Uppvidinge och Kalmarsundsregionens Renhållare (KSRR). KSRR består idag av kommunerna Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn samt Torsås. Från och med 1 januari 2021 bildar vi tillsammans kommunalförbundet Kretslopp Sydost vars uppgift är att ansvara för medlemskommunernas hushållsavfall.

Men vad är ett kommunalförbund?
Kommunalförbund är en form för samverkan mellan kommuner och som kan användas för praktiskt taget vilken kommunal angelägenhet som helst. Man kan säga att ett kommunalförbund är som en kommun i kommunerna. Verksamheter som kommuner vill samverka inom läggs över i kommunalförbundet som därmed övertar dessa uppgifter från sina medlemskommuner.

Vad innebär detta och varför är det bra?
En viktig fördel är att denna typ av samverkan, kommuner emellan, erbjuder långsiktighet med ett tydligt fokus på samhällsnytta och miljöfrågor. Genom att jobba tillsammans samlar vi kunskap och kompetens. Med gemensamma resurser kan vi arbeta ännu mer effektivt, inte minst med viktiga hållbarhetsfrågor. Vad gäller framtidens avfallshantering så står våra kommuner inför stora utmaningar och en samverkan på alla nivåer kommer att krävas för att lyckas.

Vårt uppdrag
Förbundets uppgift är att ansvara för den kommunala renhållningen inom medlemskommunerna och på så sätt bidra till en hållbar utveckling. Vårt fokus ligger på att ta hand om vår planet, vårt samhälle och samtidigt erbjuda dig som kund en hög servicenivå. Vi har en diger uppgift framför oss, men tillsammans kan vi göra bättre och anstränga oss mer än någonsin. Förbundet ska även arbeta aktivt för minskad uppkomst av avfall, ökad återanvändning och återvinning samt omhändertagande av matavfall.

Ändrade kontaktuppgifter från årsskiftet
Från 1 januari 2021 gäller nya kontaktuppgifter till kundservice för avfall. Välkommen att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

Hemsida: kretsloppsydost.se 
E-post: info@kretsloppsydost.se
Telefon: 020-40 43 00
Öppettider: Vardagar 08.00-16.00
Besöksadress:
Moskogen 101, 395 91 KALMAR
Postadress:
Box 868, 391 28 KALMAR

Kretslopp Sydost använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner